Om oss

SCAMPI berättelse BADKLÄDER gjort vid medvetande

Scampi är en exklusiv badkläder märke som grundades i Sverige 1983 och erbjuder unik och hållbar baddräkter och badkläder för äventyrliga hjärtan. Vi ger dig en uppdaterad, tidlös och elegant Skandinaviskt utseende med ikoniska ränderna, utskrifter och en stil som påminner om klassiska simma resorts världen över. Designad och inspirerad av vagabonder, som gjorts för att utforska avlägsna stränder och kastar sig in i nya oceaner.

Alla våra konstruktioner är skapade i vår Stockholm-studio med unika säsongens utskrifter och tillverkad i Europa under rättvisa förhållanden med premium återvunnet italienska tyger. Scampi Mix n' Match systemet tillåter dig att skapa din unika beach look, som återspeglar din personliga stil och form perfekt.

Vi vill hjälpa till att rädda de platser vi älskar att besöka och använda premium återvunna tyger av högsta kvalitet och prestanda på våra badkläder. Tillverkade i Italien och konstruerad med hjälp av övergivna fisknät drivande i och förorenar våra hav, våra tyger-utför andra och ger den högsta motståndskraft mot solljus, klor och solen grädde, alltid med SOLSKYDDSFAKTOR 50. Bättre för dig, bättre för vår planet.

Scampi revolutionerat badkläder för över 30 år sedan genom att införa Mix n' Match-koncept gör det möjligt för dig att hitta din unika stil, vilket speglar din personlighet och form perfekt. I dag vårt mål är att göra det igen genom att bli den mest hållbara och rättvisa badmärke ut det.

Du hittar Scampi badkläder i exklusiva butiker, underkläder butiker, varuhus och trendiga sport-butiker över hela världen. Vårt Stockholm Varumärket Butik och web-shop erbjuder full samling året runt och vi skickar över hela världen.

Äventyr väntar!


Lämna inga spår

Klimatpositiva badkläder

Klimatet POSITIVT
Badkläder

LÄMNAR INGA SPÅR Det handlar inte bara om att se bra ut men mår bra — med ansvar kläder som gör en positiv inverkan på välbefinnandet i vår miljö. Hållbarhet är ett hett ämne, och medvetna konsumenter idag har möjlighet att välja mellan många produkter med reducerad påverkan på miljön.

På Scampi vi vet att dessa kan vara fantastisk, slitstark och hållbar på samma tid och vårt uppdrag är att ha noll inverkan på vår vackra planet. För detta ändamål har vi tagit ett antal steg och kommer att kontinuerligt förbättra och förfina våra metoder. Några av de saker vi har gjort är att partnern med Aquafil, den ledande tillverkaren av ett hållbart sätt regenereras nylon garn — Econyl®för att producera våra badkläder i Europeiska fabriker med rättvisa arbetsvillkor och för att fullt ut kompensera för de resterande påverkan av vår produkt skapande –och mer– för att få det att klimatet positivt.

Alla Scampi produkter är klimatet positivt vilket innebär att av en total bedömning av en oberoende tredje part att de inte bidrar till den globala uppvärmningen och vi kompenserar för mer än våra kvarvarande utsläpp. Nå klimat-positivitet handlar om matematik. Genom att ha en extern part, Tricorona Climate Partner att beräkna och analysera alla utsläpp i hela vår leveranskedja, från sytråd produktion till webb-shop för transporter, kan vi tillämpa strategier för att minska dessa utsläpp så mycket som möjligt. Då vi offset 120% av kvarvarande utsläpp. Våra utsläpp är beräknade enligt iso–standard 14021 och våra kompenserar för minskade utsläpp genom att stödja certifierade klimatprojekt i u-länder, där det har störst positiv effekt för vår planet.

Denna säsong har vi stöd solkraftverk av Godawari i Rajastahn, Indien som varje dag producerar fossilfri energi används i elnätet. Anläggningen är den första i sitt slag och leder vägen för skalas upp solar power generation i Indien och projektet är certifierat både genom cdm-och Gold Standard.

Vår online butik också erbjuder koldioxidutsläpp ersättning med Klimat-Krediter för att kompensera för de resor du kan göra för att sätta din underbara badkläder att använda. Det innebär att du donera medel för att minska utsläpp genom att stödja våra FN-sanktionerade projektet i Godawari bidrar till att ytterligare minska din påverkan på jordens klimat.

Våra finaste tyger

Econyl®

Swe