En ny börjanWHUUT

  • av Scampiswimwear Admin

LÄMNAR INGA SPÅR Det handlar inte bara om att se bra ut men mår bra — med ansvar kläder som gör en positiv inverkan på välbefinnandet i vår miljö. Hållbarhet är ett hett ämne, och medvetna konsumenter idag har möjlighet att välja mellan många produkter med reducerad påverkan på miljön.

På Scampi vi vet att dessa kan vara fantastisk, slitstark och hållbar på samma tid och vårt uppdrag är att ha noll inverkan på vår vackra planet. För detta ändamål har vi tagit ett antal steg och kommer att kontinuerligt förbättra och förfina våra metoder. Några av de saker vi har gjort är att partnern med Aquafil, den ledande tillverkaren av ett hållbart sätt regenereras nylon garn — Econyl®för att producera våra badkläder i Europeiska fabriker med rättvisa arbetsvillkor och för att fullt ut kompensera för de resterande påverkan av vår produkt skapande –och mer– för att få det att klimatet positivt.

Alla Scampi produkter är klimatet positivt vilket innebär att av en total bedömning av en oberoende tredje part att de inte bidrar till den globala uppvärmningen och vi kompenserar för mer än våra kvarvarande utsläpp. Nå klimat-positivitet handlar om matematik. Genom att ha en extern part, Tricorona Climate Partner att beräkna och analysera alla utsläpp i hela vår leveranskedja, från sytråd produktion till webb-shop för transporter, kan vi tillämpa strategier för att minska dessa utsläpp så mycket som möjligt. Då vi offset 120% av kvarvarande utsläpp. Våra utsläpp är beräknade enligt iso–standard 14021 och våra kompenserar för minskade utsläpp genom att stödja certifierade klimatprojekt i u-länder, där det har störst positiv effekt för vår planet.

Denna säsong har vi stöd solkraftverk av Godawari i Rajastahn, Indien som varje dag producerar fossilfri energi används i elnätet. Anläggningen är den första i sitt slag och leder vägen för skalas upp solar power generation i Indien och projektet är certifierat både genom cdm-och Gold Standard.

Vår online butik också erbjuder koldioxidutsläpp ersättning med Klimat-Krediter för att kompensera för de resor du kan göra för att sätta din underbara badkläder att använda. Det innebär att du donera medel för att minska utsläpp genom att stödja våra FN-sanktionerade projektet i Godawari bidrar till att ytterligare minska din påverkan på jordens klimat.

Nyare Inlägg

Swe